23 ianuarie, decretata zi libera

Executivul a stabilit astăzi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni 23 ianuarie, sa fie zi libera pentru salariații din sectorul public, făcând legătura intre zilele nelucrătoare de weekend și ziua libera de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane.

Potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanților în aceste procese.

În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie de către Ministerul Finanțelor Publice.

Posted in Știri