Brazii de Craciun

Au rămas mai putin de doua săptămâni pana la Crăciun, astfel ca si comercianții de brazi si-au făcut apariția in piețele arădene. Preturile pomilor de Crăciun nu au fost cu mult ajustate fata de anul trecut. Asa se face ca în funcție de dimensiune, un brad poate fi cumpărat cu sume cuprinse intre 10 si 700 de lei. Deocamdată clienții se lasă așteptați.

Brazii naturali pare sa fi pierdut teren în fata pomilor de Crăciun artificiali. Asa se face ca nici oferta de anul acesta nu este foarte generoasa, nici cererea prea mare.
Spre deosebire de anii trecuți numărul celor ce oferă spre vânzare brazi pentru Crăciun este mai mic. Cel mai ieftin brad se vinde cu 10 lei însa nu are mai mult de jumătate de metru, iar o legătura de crenguțe costa 5 lei. La polul opus cel mai scump brad costa intre 500 si 700 de lei, în funcție de zonă : Piata Catedralei, respectiv Piaţa Mihai Viteazul.

Cu toate ca preturile sunt negociabile, arădenii nu se grăbesc sa cumpere brazi de Crăciun. Deocamdată cântăresc oferta.

Posted in ȘtiriTagged ,