Depozit de zahăr neautorizat

In data 04.10.2017, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  Arad, Serviciul Antifraudă, au identificat un depozit neautorizat sanitar veterinar pe raza judetului Arad, în care era depozitată o cantitate enormă de zahăr – 1618 tone, din care 65,2 tone de zahăr  neconform, în sensul că ambalajul era deteriorat, murdar, produsul fiind impropriu consumului uman. Produsul alimentar provine din comerțul intracomunitar.

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  Arad au sechestrat întreaga cantitate, în vederea verificării legalității și trasabilității acestui produs.

 De asemenea, s-a luat măsura amendării contravenționale a agentului economic care a depozitat marfa, cu suma de 40.000 lei, conform H.G. nr.984/2005, cu completările și modificările ulterioare.  A fost anunțat serviciul de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Arad, care împreună cu inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor  Arad continuă controlul în acest caz.

DIRECTOR EXECUTIV

Dr.Agud Viorel

Posted in Social