Furtuna in Nadlac

Furtuna de joi a facut, din nou, prapad in judetul Arad. Mai multi copaci au fost doborati la pamant, iar acoperisurile unui bloc din municipiul Arad si ale unor case din orasul Nadlac au fost distruse de vantul puternic. Judetul Arad s-a aflat joi sub incidenta unui cod galben de vant puternic.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a primit într-un interval de 45 de minute – 1 oră, circa 50 de apeluri pe servicul unic de urgenţă 112, apeluri care anunţau copaci doborâţi peste maşini, peste fire de curent electric sau care blocau căile de acces. În acelaşi timp, în alte zone ale judeţului, ca urmare a temperaturilor ridicate au avut loc mai multe incendii de vegetaţie uscată sau de deşeuri menajere. S-a intervenit pentru îndepărtarea a şase copaci căzuţi pe căi de comunicaţii sau pe maşini doar în municipiul Arad. S-a intervenit, de asemenea, pentru îndepărtatea unor elemente de construcţie de pe un bloc tot în municipiul Arad.

Potrivit prognozei, judeţul Arad s-a confruntat cu intensificări ale vântului, care la rafală au atins 60-70 de kilometri la oră, iar la munte, chiar 70-80 de kilometri la oră.

Probleme mari au fost şi la Nădlac, unde foarte multe linii de curent au căzut, iar un bloc a fost descoperit aproape complet, tabla fiind azvârlită pe stradă, unde era şi o piaţă aglomerată. Un bărbat de circa 35-45 de ani a fost rănit, fiind lovit în cap de tencuiala de pe o clădire şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Nu în ultimul rând, două biserici şi câteva zeci de case au avut acoperişurile avariate, fiind descoperite parţial. Probleme au fost şi la două ferme de la marginea oraşului.

Posted in Știri