Pâine şi alte bunătăţi

Forfotă mare în această perioadă în brutării, pentru că… nu-i aşa?!, cozonacul sau pâinea nu pot lipsi de pe mesele românilor. Dacă ne referim strict la judeţul nostru, la Pecica, brutarii sunt neobosiţi. Muncesc fără pauze… ca să coacă cea mai bună şi frumoasă pită.

pita

Că e sărbătoare, că e cald afară sau e frig… pentru brutari, chiar nu contează. Mai ales de Crăciun! Muncesc la foc continuu, zi şi noapte, pentru că au comenzi… cu duiumul.

Administratorii fabricilor de pâine şi-au mobilizat angajaţii pentru a face faţă comenzilor. La Pecica, de exemplu, unde e cea mai bună pită, se munceşte încontinuu, iar în fiecare produs… se pune foarte, foarte mult suflet. Să fie oare şi secretul?!

Pita de Pecica a fost descoperită de familia Ceauşescu. De câteva ori pe săptămână, pită de la Pecica, produsă după reţete tradiţionale, era trimisă cu avionul la Bucureşti pentru Nicolae Ceauşeşcu. Pe vremuri, cea mai cunoscută în Pecica era făcută de către Gajo, unul din cei mai renumiţi brutari din localitate.

Dar… cu mai multe informaţii si imagini din brutăriile din Pecica, unde se pregătesc produsele de Crăciun… venim duminică seară, de la ora 19, în emisiunea „Mă intorc cu drag acasă”.

Posted in Eveniment