POKEMON a ajuns si in Arad

La doar cateva zile de la lansarea Pokemon Go in Romania,aradenii au inceput sa viziteze mai des parcurile in cautarea mostruletilor. Tot timpul cu ochii in telefon, singura problema a vanatorilor este bateria telefonului care se consuma prea repede pentru cati pokemoni pot fi gasiti. Nefiind un joc extrem de complex, dupa un timp relativ scurt de jucat Pokemon Go, devin clare strategiile pe care trebuie sa le urmezi pentru a prinde cat mai multi pokemoni si pentru a creste in nivel cat mai repede.

Locurile publice in care exista o densitate mare de oameni, cum sunt parcurile, par sa beneficieze de cea mai mare concentratie de PokeStop-uri si pokemoni.
PokeStop-urile, pentru cei care nu au jucat, sunt anumite locatii unde trebuie sa te opresti pentru obtine diferite item-uri de care ai nevoie pe parcursul jocului. De la astfel de PokeStop-uri obtii mingile cu care arunci in pokemoni pentru a-i prinde.
Parcarile publice par a fi, deasemenea, locuri cu o concentratie mare de puncte de interes pentru jucatorii de Pokemon Go.

Aradenii mai in etate sunt amuzati de aceasta noua forma de divertisment.Ei avertizeaza insa depre pericolul pe care il poate antrena statul prea mult in mediul virtual.Poliţia Română este prevăzătoare în ceea ce priveşte isteria creată la nivel mondial de jocul Pokemon Go şi lansează un apel pentru utlizatorii români chiar înainte ca popularitatea jocului să capete în România proporţiile din ţări precum SUA sau Japonia.

„Puteţi găsi pokemonii, respectând în acelaşi timp regulile de circulaţie şi protejându-vă pe dumneavoastră şi pe cei din jur!”, este avertismentul poliţiştilor pe pagina oficială a Poliţiei Române.

În străinătate, monştruletii virtuali au adus cu ei probleme reale. Un tânăr a fost jefuit după ce a plecat în căutărea pokemonilor şi un alt utilizator i-a spart casa. O femeie a găsit un cadavru în loc de pokemon, iar mai mulţi copii s-au rătăcit într-o mină părăsită. În acelaşi timp, pe şosele utilizatori neatenţi au produs accidente grave.

Posted in ȘtiriTagged