Railport Arad se extinde

Terminalul de containere Railport Arad, parte a Cargo Center Curtici, este cel mai mare si cel mai modern terminal intermodal din Romania, si printre cele mai mari din regiunea central-estica a europei. Acesta este amplasat la aproximativ 20 de kilometri de autostrada Arad-Timișoara, care face parte din coridorul IV Pan – European.

Primul terminal pentru containere din România a fost dat în folosința în septembrie 2009, valoarea inițiala a investiției fiind de aproximativ 11 milioane de euro. Acesta oferă servicii complete, in special transbordarea marfii camion-vagon/vagon-camion si livrarea acesteia către client. Constant, terminalul de la Curtici a beneficiat de investiţii menite să eficientizeze operaţiunile și să susţină creșterea traficului. Recent s-a încheiat cea de a doua etapa de extindere cu o investiție de 7 milioane de euro, iar inaugurarea a avut loc in 30 septembrie, in prezenta managerului general Istvan Wagner si a oficialităților locale.

In prezent Railport Arad dispune de o suprafața construita de 9 hectare din totalul de 10, doua macarale RTG, 7 linii industriale de cale ferata de câte 650 metri in linie dreapta pentru trenuri complete si platforme betonate pentru depozitarea containerelor, asigurând o capacitate de stocare de 3000 de TEU.

Railport Arad prestează în principal manipulări şi oferă posibilitate de depozitare, dar organizează și transporturi și asigură și parte de logistică. Clienţii terminalului sunt operatori feroviari  din Europa Occidentală, dar şi din Turcia sau Bulgaria – direct sau prin filialele din România.

Posted in Eveniment, ȘtiriTagged ,