Revine gerul

Meteorologii au emis o informare de intensificari ale vantului, zapada spulberata si ger, valabila pana la sfarsitul acestei saptamani. In vestul tarii, vor fi temperaturi cuprinse intre minus 16 si minus 6 grade.

Potrivit prognozei, vântul va continua să prezinte intensificări în regiunile sud-estice şi la munte, unde local vor fi viteze de 40…50 km/h. În Munţii Banatului, vor fi intervale de timp în care rafalele vor depăşi 55…60 km/h şi temporar zăpada va fi spulberată.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă la noapte, mai ales în regiunile nordice, nord-estice şi centrale. În nopţile următoare, până la sfârşitul săptămânii, gerul se va extinde în cea mai mare parte a ţării. Frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între -20 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative.

În vestul țării, vântul va mai prezenta intensificări în zona montană înaltă, de până la 55-60 km/h, determinând transportul de zăpadă. Gerul va fi mai accentuat în cursul nopților de joi, vineri și sâmbătă, când temperaturile minime se vor situa între -16 și -6 grade .

Posted in Știri