Sedinta CLM Arad, 31 martie 2016

Alesii municipali aradeni s-au reunit, astazi, intr-o sedinta extraordinara, avand pe masa 6 proiecte de hotarare. A fost o sedinta care a durat nici mai mult, nici mai putin de 5 minute. Unul dintre proiecte a fost, din start, amanat pentru o sedinta viitoare, iar celelalte 5 au fost, desigur, aprobate.

Pe ordinea de zi a sedintei, au figurat 6 proiecte de hotărâre. Unul dintre ele a fost amânat pentru o altă şedinţă. Este vorba despre aprobarea unor măsuri privind asigurarea continuităţii serviciului public de salubrizare menajeră în municipiul Arad. Celelalte proiecte au făcut referire la modificarea statului de funcţii al serviciului public de interes local Centrul municipal de Cultură Arad, acordarea unui mandat special reprezentantilor Consiliului Local Municipal in Adunarea Generală a Actionarilor la societatea care administrează pieţele şi oboarele şi stabilirea numărului şi a cuantumului burselor acordate in invatamantul preuniversitar de stat in municipiul Arad. La ultimul proiect, a fost aduc chiar şi un amendament, dar atât el, cât întregul proiect, au fost aprobate fără probleme.

Potrivit legii, elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu respectiv de burse de ajutor social, iar cuantumul şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local, fiind revizuite semestrial în funcţie de modificările intervenite în situaţia şcolară a elevilor. Pentru semestrul II , au fost aprobate 73 de burse de performanţă în valoare de 90 lei- fiecare, 3503 burse de merit cu o valoare de 80 de lei, 217 burse de studiu cu o valoare de 70 de lei fiecare şi 914 burse de ajutor social, cu o valoare de 60 de lei.

Posted in AdministrațieTagged ,