Trăieşte magia darului!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad lansează o nouă campanie umanitară, în avan-premiera sărbătorilor de iarnă şi adresează un apel la solidaritate arădenilor dispuşi să îşi ajute semenii aflaţi la nevoie.

652x450_070092_cadouri_de_craciun_65477400

Prin eforturi susţinute, mobilizarea şi implicarea tuturor partenerilor şi colaboratorilor cooptaţi în organizare, Campania Umanitară „Trăieşte Magia Crăciunului, dăruind!” a ajuns în acest an la ediţia a III-a.

Obiectivul acestei campanii este ajutorarea copiilor proveniți din grupuri vulnerabile, din familii sărace sau dezorganizate, prin oferirea de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienico-sanitare, materiale educative și alimente neperisabile.

Anul trecut, numeroși arădeni au răspuns apelului la solidaritate, fiind ajutate 136 familii cu peste 400 de copii, din municipiu şi județ, din localități cu comunități defavorizate precum Pecica, Sântana, Ineu, din zona Văii Mureșului, satele Milova, Birchiș, Mișca, Vânători.

Donațiile se pot face, anul acesta, până pe 11 decembrie, la sediile Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Arad de pe strada 1 Decembrie, nr.14 şi Iustin Marșieu, nr. 22A.

Pentru această campanie, au fost încheiate parteneriate cu Universitatea „Aurel Vlaicu”, cu 10 licee și școli generale, precum și cu Liga Studenților din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”.

Pentru prima dată, anul acesta va fi organizată și o serbare incluzivă, programul artistic al evenimentului fiind susținut de copiii aflați cu măsură de protecție specială de plasament în cadrul caselor de tip familial din Lipova, Sântana, Ineu și a celor aflați în plasament la Asistenți Maternali Profesioniști, cât și a copiilor cu dizabilități din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Arad.
Serbarea va marca finalul campaniei “Trăiește Magia Crăciunului, Dăruind” și va avea loc în centrul comercial de lângă Gară, pe 16 decembrie, începând cu ora 17.00.

Posted in Social