Echinocțiul de toamnă

Este momentul echinocțiului de toamna, când longitudinea Soarelui atinge valoarea de 180 de grade. Anul acesta, echinocțiul va avea loc azi, la ora 17 și 21 de minute. Echinocțiul este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.
Al doilea echinocțiu al anului este momentul când soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 22 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.

Odată cu Echinocţiul de toamnă, energia universală a planetei se schimbă. Balanţa aduce cu ea un alt tip de energie, ideal pentru manifestare şi gândire sau pentru meditaţie. Este o energie de factură pozitivă.

Zilele de toamnă care vor curge până la instalarea iernii astronomice reprezintă momentul oportun pentru a aduce echilibrul în toate aspectele vieții noastre. Toamna 2016 este un timp al destinderii, dar şi al deciziei şi al angajamentului.

Sentimentele şi emoţiile vor fi repartizate în mod egal partenerilor de viaţă. Mai greu va fi pentru cei singuri. Pentru că în această perioadă starea de disconfort a singurătăţii se va acutiza.

Posted in Eveniment, Știri