Inundatii in comuna aradeana Olari

Mai multe gospodarii, hectare de terenuri agricole, livezi si pescarii sunt inundate in comuna aradeana Olari, dupa ce canalul Morilor, care trece prin localitate a defulat. Autoritatile judetene au cerut sprijinul ANIF-ului in acest caz, care a obtinut deja avizul Ministerului Agriculturii pentru a interveni.

Canalul Morilor trece prin mai multe localităţi din judeţul Arad. Din cauza ploilor din ultieme ziLe, canalul a defulat în zona comunei Olari, inudanând suprafeţe însemnate de teren. Apa care a măsurat chiar şi 1 metru, pe alocuri, a inundat mai multe gospodării, inclusiv câteva case de la marginea localităţii, livezi, solarii şi terenuri agricole cultivate. Au fost afectate, de asemenea, 5 pescării, apa scoţând peştii din bălţi şi aruncând-i pe câmpuri, ceea ce dus la moartea acestora.
Reprezentanţii primăriei spun că stăvilarele nu au fost ridicate pentru a evita producerea unor pagube şi mai mari, dar localnicii acuză că în realitate canalul nu ar fi curăţat şi de aceea s-a colmatat.

Autoritățile arădene au cerut ajutorul ANIF. Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, spune că ANIF va interveni cu utilaje din această dimineaţă, după ce a obţinut avizul Ministerului Agriculturii. Pe de altă parte, autorităţile organizează o comisie pentru evaluarea efectelor inundațiilor din județ și a pagubelor suferite de arădeni.

Posted in ȘtiriTagged ,