Caravana de film Metropolis

Arădenii au profitat din plin de temperaturile echilibrate ale serii de marți, de atmosfera plăcută, de faptul că intrarea este liberă și au decis să urmărească unul dintre filmele care se bucură de premii la numeroase festivaluri internaționale precum Cannes, Berlin sau Premiile Oscar și BAFTA și pe care Caravana Metropolis le pune la dispoziția cetățenilor.

Filmul care a rulat în decursul serii trecute, și anume DESPRE OAMENI ȘI OI, este câștigător al premiului Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 și al premiului publicului la TIFF 2015.
Acesta aduce în atenția publicului povestea a doi frați, Gummi și Kiddi care, cu toate că își împart pământul, nu și-au mai vorbit de patru decenii. În decursul acțiunii filmului, are loc o răsturnare de situație de pe urma căreia publicul realizează că în decursul vieții există diferite tipuri de pierderi. Finalul, fiind unul deschis, lasă loc interpretărilor proprii din partea publicului – acesta fiind unul dintre factorii care îi dau farmec filmului.
Până duminică, Caravana Metropolis va continua să le ofere arădenilor oportunitatea de a urmări filmele pe care aceștia le-au pregătit.
În decursul serii de miercuri, va rula filmul Dheepan, joi arădenii vor putea urmări Testamentul Nou-Nouț, iar vineri va rula Fiul lui Saul. Cei care nu dispun de timpul necesar pentru a urmări unul dintre filmele oferite de Caravana Metropolis în decursul acestei săptămâni, însă, vor avea ocazia să o facă în acest weekend. Sâmbătă va rula AMY, iar duminică Mustang.
O mulțime de arădeni au fost prezenți la acest eveniment. Astfel, și-au arătat din nou interesul față de evenimentele culturale inedite organizate de către Centrul Municipal de Cultură, după ce în decursul verii anului trecut proiectul Caravanei Metropolis a fost un real succes, reușind să adune 8.000 de spectatori.

Posted in SocialTagged